Германският канцлер изслуша седнала химните на Германия и на Дания

Канцлерът на Германия Ангела Меркел изслуша седнала химните на Германия и на Дания по време на срещата си с датския министър-председател в Берлин, съобщава „Ди велт”. Протоколът бил променен по настояване на германския канцлер.

За трети път в рамките на три седмици Меркел получи пристъп на треперене по време на срещата си в Берлин с премиера на Финландия Анти Рине. Въпреки че продължи около минута, той беше по-силен от предишните, припомня БГНЕС.

Ангела Меркел отново в конвулсии на официално събитие (ВИДЕО)

Изданието посочва, че пристъпите се появяват, когато Меркел трябва да стои права дълго време. 

Самата Меркел коментира здравословното си състояние. Тя обясни, че следи и се отнася отговорно към проблема.

"Както съм отговорна към своята длъжност, така се отнасям и към своето здраве. Като човек, аз също имам голям личен интерес да бъда здрава”, заяви Меркел на пресконференция с премиера на Дания Мете Фредериксен.

В отговор на въпроса на журналисти какво чувства с приближаването на 65-ия си рожден ден, който ще празнува следващата седмица, Меркел отбеляза, че "ясно осъзнава, че хората остаряват".

Ангела Меркел получи пристъп по време на церемония (ВИДЕО)

По-рано канал N-tv показа кадри от срещата на Меркел с президента на Германия Франк-Валтер Щайнмайер, на които тя изпада отново в силен пристъп на треперене. Подобно нещо се случи с Меркел по време на срещата й с украинския президент Владимир Зеленски. Тогава канцлерът обясни състоянието си с дехидратация. Според нея, след като пила вода, тя се почувствала много по-добре.

Ангела Меркел отново се разтрепери на официално събитие (ВИДЕО)

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.