Германсият канцлер бе забелязана да трепери неконтролируемо два пъти през последния месец

Нови тревоги за здравето на Ангела Меркел. За трети път в последния месец, германският канцлер беше заснета да трепери на публично събитие. Това стана, докато Меркел посрещаше финландския премиер в Берлин.

За първи път тя беше забелязана да трепери на 18 юни, докато посрещаше новия президент на Украйна. Тогава от кабинета ѝ обясниха, че в резултат на жегата не се е почувствала добре и проблемът е решен с пиене на вода.

Ангела Меркел получи пристъп по време на церемония (ВИДЕО)

Вторият подобен случай беше 10 дни по-късно, по време на пресконференция, след която 64-годишната Меркел замина за срещата на Г-20 в Япония.

Ангела Меркел отново се разтрепери на официално събитие (ВИДЕО)

Днес германският канцлер за първи път призна за проблема си. „Добре съм. Неотдавна казах, че предприемам стъпки за разрешаване на това, което се случи по време на военните почести с украинския президент. Ясно е, че процесът все още не е завършил, но има напредък и ми се налага да живея с това известно време. Много съм добре и не трябва да се тревожите за мен. Трябва да се справя с този продължаващ процес и вярвам, че както се появи, така и ще изчезне. Убедена съм, че мога да изпълнявам задълженията си”, каза Ангела Меркел.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.