Ще бъде ли премахнато съоръжението?

Гараж на 2 метра от входа на жилищна кооперация кв. „Красна поляна” в София, възмути зрители на NOVA. Подадени са многократно жалби, но от Общината не са реагирали до момента.

Снимка: "Моята новина"

„Трудно е да се придвижват възрастни хора със съоръжения за придвижване, както и детски колички. Това нещо съществува от повече няколко години. От миналата година има предписание да се премахне, не е премахнато”, обясни жител на блока Гари Димитров.

Собственикът на гаража Първолета Стефанова заяви в ефира на „Здравей, България” , че освен нейният съсед Гари Димитров, никой друг живеещ в блока не се е оплакал от гаража. „Щом на него му пречи, вече имам предписание и тази клетка в рамките на една седмица ще бъде демонтирана, така че г-н Димитров спокойно ще може да се придвижва по зелените площи”, каза тя.

Заместник-кметът на район „Красно село” Калин Николов обясни, че гаражът трябва да бъде демонтиран за сметка на собственичката. „Вчера беше изпратена Комисия от районната администрация, която недвусмислено установи, че съоръжението е незаконно по смисъла на Закона. Беше съставен констативен протокол, който задължава собственикът да го премахне в 7-дневен срок, ако не бъде премахнато, ще бъде съставен акт и Столична община ще премахне със собствени средства незаконното съоръжение, но след това по съдебен ред ще си събере вземанията за разходите”, добави Николов

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.

 

.