Две деца са сред жертвите

19-годишен младеж е стрелецът при кървавата атака в Калифорния. Той нападна посетителите на кулинарен фестивал южно от Сан Франциско. Уби 3-ма и рани 15 души, а две от жертвите са деца на 6 и 13 години.

 

 

 

 

 

 

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Извършителят написал в социалните мрежи, че е вдъхновен от скандална книга от 19 век. Тя е забранена като расистка и антисемитска, проповядва оцеляването на най-силните и отрича човешките и гражданските права. Нападателят беше застрелян от полицията, смята се, че е имал съучастник. Продължава да се издирва втори, все още неизвестен съучастник.             

"Опирайки се на казаното от очевидци, смятаме, че е имало и втори участник, но засега не е ясно по какъв начин. Изглежда, че те са стигнали до фестивала откъм потока, който минава покрай паркинга. Използвали са някакъв инструмент, за да срежат оградата и да проникнат във фестивалната зона", каза шефът на полицията в Гърция - Скот Смити.

"Чувахме куршумите, които се удряха в земята. Виждахме ги как отскачат и тогава разбрах, че става дума за истинско оръжие. Служителите от фестивала и групата се скриха под сцената", каза още сценичният работник - Шон.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.