Причината е смъртта на арестант

Рокади и вътрешна проверка в полицията в Пловдив заради смъртта на арестант. Мъжът почина снощи след опит за бягство от местното 6 РУП. 

Часове по-късно стана ясно, че шефът на полицията Атанас Илков е преназначен в Кърджали. Работата му временно ще се поеме от един от неговите заместници. Прокуратурата проверява версията за склоняване към самоубийство.

Арестант скочи от третия етаж на РПУ в Пловдив и загина (ВИДЕО+СНИМКИ)

Опитът за бягство е извършен в районното управление в града. Задържаният 30-годишен Иван Красимиров е доведен в понеделник, след като го хванали с наркотици. Заедно с него са задържани още двама души.

Красимиров поискал да отиде до тоалетната. Излязъл през прозореца и скочил от третия етаж на шесто районно.  Няколко часа по-късно мъжът е починал в болницата. Разследването на прокуратурата е за склоняване към самоубийство, защото нито една версия не можело да бъде изключена.

„Основната първоначална версия е, че се е опитал да избяга от районното управление. По този начин, скачайки от прозореца не е преценил височината. В хода на съдебното производство ще изясним всички причини, довели до този инцидент”, коментира говорителят на Районна прокуратура в Пловдив Атанас Илиев.

ДРЪЖТЕ КРАДЕЦА: Десетки разбити и ограбени коли в Пловдив

Във вторник сутринта вътрешният министър Младен Маринов разпореди вътрешна проверка. Няколко часа по-късно стана ясно, че директорът на полицията в Пловдив Атанас Илков ще бъде преместен в Кърджали, на същия пост. Официални мотиви засега не са обявени, не е ясно и кой ще поеме поста във втората по големина дирекция на МВР у нас.

Репортер: Илиян Велков

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.

Редактор: Георги Генов