Историята се базира на журналистическо разследване, добило известност като „Panama Papers”

Мерил Стрийп с главна роля в новата черна комедия на Netflix -„Пералнята”. 70-годишната звезда влиза в ролята на жена от средната класа, която е излъгана с пари. Актрисата заяви, че "Пералнята" прилича на лоша шега, която някой си е направил с цялото общество.

Историята се базира на журналистическо разследване, добило известност като „Panama Papers”, след като през 2016 г., информация в пресата разкри глобална схема, създадени от панамска адвокатска кантора. Тя е „помагала” на богати клиенти и компании да избегнат данъци за милиарди долари, съобщават Контактмюзик и БГНЕС.

Мерил Стрийп на 70 (ГАЛЕРИЯ)

По повод новия филм, Мерил Стрийп заяви: „Това е забавен и динамичен начин да разкажеш много, много черна шега, история с „черно” сърце. Една шега, която някой си е направил с всички нас”.

Режисьорът Стивън Содърбърг сподели пред сп. „Варайъти”, че смята за най-важно да са улучили верния тон, който да кореспондира с публиката, така че зрителите да не се чувстват като назидавани.

Иконата на съвременното кино Мерил Стрийп (СНИМКИ)

Той добави: „Решихме, че една черна комедия ще има най-добрия шанс да ангажира съзнанието на зрителите и също така ще ни даде възможност да разкажем сложността на този вид финансови дейности почти като шега, като черен хумор. В противен случай зрителите ще се чувстват така, сякаш се обучават, а не се забавляват”.

Мерил Стрийп навърши 68 г. (ГАЛЕРИЯ)

Освен Мерил Стрийп основни роли във филма изпълняват Антонио Бандерас и Гари Олдман.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.