Те са превърнали дома си в спешно временно убежище за симпатичните създания

Семейство приюти 24 коали, оцелели след горските пожари, които опустошават източното крайбрежие на Австралия, пише в. „Дейли стар”, цитиран от БТА.

Пол и Кристийн Маклауд са превърнали дома си в Тарий, щата Нов Южен Уелс, в спешно временно убежище за симпатичните създания, останали без подслон заради огнената стихия. Съпрузите се опитват да спасят възможно най-много коали, след като пожарът отне живота на около 350 техни събратя.

Стотици коали вероятно са загинали при горския пожар в Австралия (СНИМКИ)

Всекидневната на семейство Маклауд е пълна с коали, които се възстановяват от премеждието, сгушени в кошове за пране. Много от тях са със сериозни изгаряния и се нуждаят от лечение.

Сред най-тежко пострадалите коали е мъжки екземпляр на име Сути. Козината, лапите, муцунката и ушите му са обгорели. Спасителите му полагат необходимите грижи и очакват той да реагира на лечението. Добрата новина е, че животното възвръща апетита си и похапва листа от евкалипт.

Друга коала, на която съпрузите са дали името Джуди, също е с опърлена козина, но за разлика от Сути се е разминала без сериозни изгаряния.

Новините на NOVA - вече и в Instagram, последвайте ни. За още новини харесайте и страницата ни във Facebook.