Главният прокурор заяви, че продължават проверките за водната криза и за вноса на боклук

Предстоят интересни времена. Така главният прокурор Иван Гешев коментира водната криза в Перник и арестите, свързани с нея.

Обвиняват Нено Димов в умишлена безстопанственост заради водната криза

Главният прокурор коментира и разследването срещу бившия екоминистър Нено Димов. По думите му, текат разпити и прокуратурата е готова да действа, ако се съберат доказателства и за други лица, но само съдът може да каже кой е виновен. Работи се и по темата с боклука. 

Как се стигна до ареста на Нено Димов?

“Прокуратурата разследва абсолютно всичко по това досъдебно производство. В случай, че се съберат доказателства, ние нямаме никакви притеснения да ангажираме наказателна отговорност на лица, които смятаме, че са виновни”, заяви Гешев

„Дали някой ще бъде задържан под стража, дали ще бъде осъден, може да реши българският съд. Не виждам пречки, след като е спазен законът, след като са на лице законови предпоставки, да бъде задържан под стража и министър. Българските граждани и българското общество не заслужават да бъдат превърнати в кофа за боклук или тоалетна чиния. Не ме интересува кой го е извършил. Всеки, който е извършил нещо, трябва да си носи последствията по закон”, каза още главният прокурор.