Нека всички, които искат промяна, да се обединим, призова соцлидерката

Споделям напълно мотивите, с които президентът каза, че сваля доверието си от правителството на Бойко Борисов. Това бяха и мотивите за вота ни на недоверие само преди седмица. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова пред журналисти.

Президентът: Снемам доверието си от правителството (ВИДЕО+СНИМКИ)

"Факт е, че правителството на Борисов превърна България в сметището на Европа и на света. Факт е, че дишаме най-мръсния въздух и стотици хиляди българи са без вода. Вотът на недоверие не мина математически, но получи широка обществена подкрепа извън парламента. Така че споделяме тези мотиви на президента и смятаме, че правителството е неспособно да даде развитие и перспектива на България. Управляват само от криза в криза, грижат се за собственото си оцеляване и това се превръща в агония за държавата и за българския народ. Затова нека всички, които искат промяна, да се обединим и да я поискаме", каза още Нинова.

Борисов за изявлението на Радев: Това е пряка намеса в независимостта на властите (ВИДЕО)

Според нея президентът Радев е последователен - той посочва истинските проблеми и ги назовава, както е обещал на българските избиратели още по времето на предизборната си кампания.

Политолог: Изнесеното от прокуратурата може да е причина за обръщението на Радев

"В Брюксел ще имам срещи в различни институции, на различни нива - в Европейската комисия, с еврокомисари, в Европейския парламент, с Групата на социалистите и демократите, с европейските синдикати, с европейските работодателски организации. Срещите ще са по най-различни теми - Зелената сделка, младежката безработица, социалните права на европейците, минимална заплата, доходи и неравенства", сподели още Нинова преди визитата си в Брюксел.