Мошениците успели да придобият жилище от 8-годишно дете

Още жертви на групата за имотни измами, за която разказахме в "Темата на NOVA". Преди две години с фалшиво завещание мошениците успели  да придобият жилище от 8-годишно дете. Момичето било единствен наследник на известен лекар.

През 2017 година, в рамките на няколко месеца, 8-годишната тогава Александра губи майка си, баба си и дядо си. На нейно име остават три апартамента в София, жилище в Созопол, магазин в столицата, както и банкова сметка с няколко хиляди евро.

„История с неочакван край“ в „Темата на NOVA”

„Нашата измама беше с фалшиво завещание на почналата баба на моята племенница. И с това фалшиво завещание се опитаха, тоест продадоха, един от имотите на племенницата ми”, разказва лелята на Александра - Елеонора Савова.

Следват две препродажби на жилището. А сред новите собственици са двама от членове на бандата. В крайна сметка парите се превеждат по сметката на семейството на лидера на групата - Дебрелиев.

"Темата на NOVA": История с неочакван край

„Заварихме сменена брава, сложен СОТ. И оттам разбрахме, че нещо не е наред. И след обаждане в полицията, разбрахме, че има нов собственик. Той не дойде”, казва още Савова.

Малко преди смъртта си, дядото на малолетната Александра наел гледачка. Пред роднините си твърдял, че от години я познава.

„Той беше толкова мнителен човек, на никого не се доверяваше. Просто не знам как, не знам какво са правили с него”, споделя жената.

Оставиха в ареста двама от групата за имотни измами

Елеонора виждала детето  в края на почти всяка седмица. И установила, че поведението на Александра се променило.

Болногледачката Силвия е човекът, уведомил Елеонора за смъртта на дядото. Мъжът починал в МВР болница, но групата не успяла да се сдобие с личната му карта преди това. Успяла обаче да прехвърли на името на друг член на бандата луксозна кола, притежание на починалия. Вече две години делото за нея се точи в Софийския районен съд.