Те прекараха там близо денонощие

Протестиращите медицински сестри, които се бяха барикадирали повече от денонощие в бившия Партиен дом, излязоха от сградата. Те са били помолени от служителите на НСО да напуснат сами. Първоначално те не се съгласили, но в крайна сметка излязоха без да се използва сила.

Правителството не подкрепя споразумението на протестиращите медсестри (ВИДЕО)

Припомняме, че медицинските сестри изкараха нощта в сградата, а рано сутринта излязоха на перваза на един от прозорците. Една от медицинските сестри остана там с часове, а представител на НСО стоя до нея, опитвайки се да я убеди да слезе. Дълго време обаче Бойка Анастасова, която работи в „Пирогов”, отказваше да го направи.

„Излязохме, защото може би трябваше да ме бият вътре, да ме дърпат, както беше сутринта, да си причиня аз някакви телесни увреждания”, каза след напускане на сградата Анастасова.

„Със сигурност щеше да има насилие. Сега очаквам да ме арестуват за хулиганство 24 часа или 72 часа за тероризъм. Нямам представа”, коментира още тя.

„Аз в тази сграда ще вляза някой ден, но с „Калашник”. Не съм терористка, не съм нестабилна, но някой ден това ще се случи. Един ден Народният съд ще се върне, ще има народни присъди, дано да съм жива, за да участвам”, посочи една от протестиращите.

„Направиха малко пак едно такова демонстративно прехвърляне на маси, прескачане, обграждания. Ние сме седнали и им казахме: „Кротко момчета, седнали сме, ще изчакаме”, каза Димитрия Димитрова.

„Нашите искания изобщо не са изпълнени, ние продължаваме с протеста”, категорична бе Мая Илиева.

След като излязоха от сградата, медицинските сестри се присъединиха към протеста на техни колеги и майки на деца с увреждания пред Министерския съвет. Те са категорични, че ще останат в палатковия лагер цяла нощ, а и докато исканията им не бъдат изпълнени.

Близо 24 часа продължава барикадата на медицинските сестри в сградата на НС (ОБЗОР)

Барикадиралите се мед. сестри излязоха на прозорец на сградата на НС (ВИДЕО+СНИМКИ)