Разказват, че са намерили начин да си създадат имунитет с домашни средства

Ефикасна „ваксина” срещу корона вируса предлагат рибарите от бургаското селище Ченгене скеле.

Както е известно сред бургазлии, хората в рибарското селище не се страхуват нито от грип, нито от коронавирус. Намерили са начин да си създадат имунитет с домашни средства.

„С ракия го борим. Значи като свалим короната на вируса, той остава само вирус. После е лесно. Ние сме стари борци, понеже и анорексията сме борили. Сега е време на вируса. И на него ще му намерим лесното. Ракия, само ракия  и туршия”, заявява Петър Ракиджийски.

Как да се предпазим от коронавируса?

„Това е дезинфекция за коронавирус и се лекуваме с него. Например днес пием ракия, на другата вечер пием вино, след това пием уиски. Така се лекуваме в рибарското селище, да не ни хваща коронавируса”, допълва и Жельо Попов.

„Тук, които сме, всички сме семейни. Като стане 9 часа, жена ми вика: „Давай да почваме, защото няма време”, разказва Яни Костов.

Размишляват как да се справят с болестта, ако все пак въпреки имунитета, който си създават, коронавирусът се появи в рибарското селище. Дори имат план за действие при криза.

„При положение, че дойде коронавирусът, както властта заповядва 14-дневен карантинен период, затварят ни тук в кръчмата и не излизаме”, заявява Енчо Енчев.

"Къси разкази": Животът на улица "Консервна" в рибарско селище

Намерили са точната дозировка.

„Ами това е 45-50 градуса. Да, чувам, че някои си миели ръцете за дезинфекция по 30 секунди. Ние си удряме по 100-200 грама и се чувстваме много добре”, обяснява Жельо Попов.  

Макар рибарите  да са намерили мор за коронавируса и да са спокойни, че няма да ги навести, са притеснени от друго - няма риба в морето. Но не губят надежда, че с идването на пролетта и този проблем ще се реши.

Репортер: Цеца Алексова