Нападателят е застрелян при опит да бъде арестуван

Двама души бяха убити, а други двама - ранени, при серия от нападения, извършени от въоръжен с нож мъж в източния австралийски град Мелбърн. Нападателят е застрелян при опит да бъде арестуван, съобщи в четвъртък полицията на щата Виктория, цитирана от БГНЕС.

Четирима тежко ранени при стрелба в Кипър (СНИМКА)

В нощта срещу четвъртък полицията в Мелбърн е получила съобщение за мъж с прободни рани, открит в един от източните квартали на града. Екипът, който пристигнал на мястото, оказал първа помощ, но мъжът починал при пристигането си в болницата. По време на проверката на обстоятелствата на нападението е установен заподозрян, който се съпротивлявал по време на ареста и е застрелян от полицейските служители.

Жертва и ранени при стрелба в Берлин (СНИМКИ)

Според разследването по-рано вечерта заподозреният е извършил серия от нападения на минувачи по улиците на града, ранявайки полицай и две жени, едната от които също по-късно е починала в болницата, а втората е в критично състояние.

Мъж стреля в центъра на Банкок (ВИДЕО+СНИМКИ)

Според Греъм Аштън, комисар от държавната полиция, нападателят, чиято самоличност вече е установена, няма връзка с терористични организации, нито престъпно минало. В момента разследващият екип установява обстоятелствата и при трите инцидента и мотивите на престъпника.

Редактор: Габриела Винарова