Десислава Рабаджийска разказа за мерките, които са взети

"Всички сме здрави, спазваме всички инструкции за спазване на хигиенни мерки. Нямаме симптоми", заяви Десислава Рабаджийска. Тя е част от групата българи, блокирани на Филишините заради коронавируса.

Спират всички дейности, свързани с туризъм, до 13 април (ВИДЕО)

По-рано на брифинг министърът на туризма Николина Ангелкова разкри, че в няколко държави по света има подобни казуси, като този със сънародниците ни на Филипините.

"Положението на Филипините е много стриктно. При няколко непотвърдени случая започнаха да говорят за затваряне на граници. След потвърдените случаи затвориха международното летище в Манила. Всички са с маски, има засилено полицейско присъствие. Вратите, които са за влизане в обществен обект, не се отварят от нас, наети са специално хора за това. Преди да влезем в някое място ни се мери температурата и ни се дезинфекцират ръцете. В града, в който се намираме, е въведен полицейски час - след 8 часа нищо не работи", сподели Рабаджийска.

Желязков: Не е време за пътешествия, време е за отговорност (ВИДЕО)

"За момента имаме възможност да си напазаруваме вода и храна през деня. От посолството в Ханой ще ни изпратят провизии, ако изпаднем в нужда. Държим връзка с институцията, която отговаря за туристи като нас, изпаднали в нужда. Ще ни съдействат да излетим за София. Събира се група от туристи в нашето положение, за да излетим за София на 29 март", добави тя.

Целия разговор с Десислава Рабаджийска гледайте във видеото.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Светът е изправен пред изпитанието COVID-19. Само заедно можем да се справим с него. Борбата с вируса е отговорност на всеки от нас. Бъдете дисциплинирани и спазвайте препоръките на експертите. Погрижете се за себе си, за близките си и за околните.

Останете си вкъщи – пазете човешкия живот!

НОВА БРОУДКАСТИНГ ГРУП