Пътникопотокът на автогарата в града е значително намалял

От централната автогара в Русе се изпълняват едва 10% от обичайните курсове. Превозвачите планират пътуванията на базата на закупените онлайн билети. Има ли опасност автогарата в града да фалира? В ефира на „Здравей, България” темата коментира диспечерът на Автогара-Юг Красимир Дончев.

Пореден ден на опашки по входовете и изходите на областните градове (ОБЗОР)

„Искам най-отговорно да заявя, че към всички областни градове – Силистра, Шумен, Разград, Варна, Велико Търново, Габрово и по-малки населени места автобусите са абсолютно отменени. Транспортът за Букурещ също е спрян. Към София курсовете са сведени до 2-3 на ден. Автобусите, които свързват Южна със Северна България, също са спрени. Това означава, че Русе е откъснат и от тази част на страната”, посочи Дончев.

Нова декларация, ще ни я взимат на КПП-тата (ДОКУМЕНТ)

„Русенската автогара няма да фалира. Дори да има и един качващ се или слизащ пътник, автогарата ще изпълнява функциите си най-отговорно”, допълни диспечерът.

Съветът към всички, които имат нужда да тръгнат към някой от областните градове, е да се обадят на гише „Информация” към съответната автогара, за да разберат има ли автобус, който могат да използват.

Още по темата гледайте във видеото. 

Репортер: Наталия Йорданова

  1. Получавайте безплатно най-важното от деня в пощата си