Страната е с най-голям брой регистрирани случаи на заразата в света

Нови протести срещу ограниченията в Съединените щати. Към момента, Щатите са най-голямото огнище на COVID-19 в света. Потвърдените случаи надхвърлиха 770 хиляди, а починалите са повече от 40 хиляди души.

В четири американски щата се проведоха демонстрации, ден след като имаше протести в други пет щата с искане за сваляне на ограниченията заради коронавируса. Въпреки разпространението на COVID-19 в страната, протестиращите искат незабавно облекчаване на мерките. На този фон, част от губернаторите обвиниха Доналд Тръмп, че окуражава протестиращите и заплашва обществения ред.

Над 40 000 са вече жертвите с коронавирус в САЩ

“В понеделник вицепрезидента ще има конферентен разговор с губернаторите. Ще видим какво може да се направи за разработването на стратегия за тестване за коронавирус. Опитваме се да им помогнем. Стараем се също така да помогнем на провинциалните болници. Те са засегнати сериозно, а от много време не им e обръщано внимание.”, каза Доналд Тръмп.

Протести се проведоха и във Вашингтон. Около 2500 души се обявиха срещу въведените мерки. Според полицията, това е най-големия протест срещу ограниченията в САЩ.

“Няма причина да затворят целия щат - 99% от хората, заради по-малко от един процент от тях, които са уязвими от коронавируса. Фактите говорят сами по себе си”, казва Дерек Бабкок, протестиращ

А в Колорадо, медицински работници с предпазни маски блокираха пътя на протестиращите. Въпреки клаксоните и подвикванията, лекарите и медицинските сестри не се поместиха и запазиха пълно мълчание.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.