Как изглежда животът по време на пандемия далеч от големия град

Как изглежда животът по време на пандемия далеч от големия град ще ни разкаже тази вечер след централната емисия новини Лора Инджова в "Темата на NOVA". Тя ни среща с няколко човешки истории, далеч от политиката, но близо до природата.

„И това ще мине“ в „Темата на NOVA“

"Не знаехме какво ще видим там, не знаехме какво ще срещнем. По време на път попаднахме на една девойка, за която ще разкажем. Тя е гайдарка, работи в голяма компания в Пловдив. От началото на извънредното положение е в неплатен отпуск. Прибира се, взима гайдата и свири - така лекува душите на хората", разказва Лора Инджова.

Специален поздрав с каба гайди за хората на първа линия в борбата с COVID-19 (ВИДЕО)

Идеята й е била да стигне до малко кътче в страната и да разбере до колко е повлияла пандемията на жителите му. Всички говорят с надежда и оптимизъм, но сянката на пандемията си личи. Общото между героите на Лора Инджова е философията на надеждата и общия корен.

Как приемат всички те пандемията и каква е рецептата им за нормален живот в сегашните трудни условия? А какъв урок ще даде вирусът и ще направи ли той хората по-човечни и отговорни? Само времето ще покаже.

Гледайте „И това ще мине“ в „Темата на NOVA“ на 10 май, неделя, веднага след централната емисия новини.

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.