Служителка от администрацията даде положителна проба за COVID-19

Заразата затвори още едно министерство. До два дни всички служители на Министерството на регионалното развитие ще бъдат тествани за коронавирус, а цялата му сграда спешно се дезинфекцира. служителка там даде положителна проба за COVID-19. В момента жената е в добро физическо състояние, заяви пред NOVA министър Петя Аврамова. Министерството продължава да работи, но дистанционно.

„Имаме служител с положителна проба за COVID-19, въпреки че от самото начало сме взели всички противоепидемични и хигиенни мерки. Създадена е организация за пълна дезинфекция на сградата и всички служители на министерството ще бъдат тествани по график“. Това каза министър Петя Аврамова в ефира на NOVA.

Затварят регионалното министерство заради служител с коронавирус

 

 

Тя допълни, че е създадена добра организация за дистанционен режим на работа. Дори и с деловодната система на министерството ще може да се работи от разстояние.

„Служителката няма симптоми, чувства се добре и следва всички предписания на РЗИ-София. Днес ще бъдат направени пробите на всички служители на три места в София. Тези, които са с отрицателна проба, ще се върнат отново на работните си места“, допълни Аврамова.

 

 

Министерството на регионалното развитие и благоустройство остава затворено за два дни, след като служителка от администрацията даде положителна проба за COVID-19.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.