Темата коментира лидерът на ВОЛЯ Веселин Марешки

Проверката в Българската петролна и газова асоциация е правилна, но леко закъсняла. Това заяви в ефира на „Здравей, България” председателят на ВОЛЯ Веселин Марешки.

„Такива влизания в офиси трябваше да има при предишни проверки. Не съм сигурен дали, ако е имало документи, те не са заличени. Не мога да съм убеден в крайния ефект от тази акция”, посочи още депутатът.

КЗК запечата офиса на Българската петролна и газова асоциация

 

 

Марешки коментира създаването на „Държавна петролна компания”. „Да, това е лично моя идея. В последните няколко години аз започнах тази своя битка. Казвал съм, че държавата трябва да излезе срещу този проблем и да го реши с нейната мощ”, допълни той.

Държавни бензиностанции - най-рано след 6 месеца

Лидерът на ВОЛЯ обясни и откъде според него трябва да се снабдяват с гориво държавните бензиностанции и каза дали това ще се случва през „Лукойл”. „Не, това не е задължително, но е най-лесният вариант. Тази идея не я виждам като някаква битка срещу „Лукойл” или срещу някой друг от играчите на пазара. Виждам я като опит за оздравяване на пазара и за неговото нормализиране”, заключи Марешки.

Целия разговор гледайте във видеото. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.