Плувецът се нуждае от помощ за лечение в чужбина

Благотворителна щафета се организира в помощ на националния ни състезател по гребане Илиан Младенов. В репортаж на NOVA ви разказахме, че 33-годишният мъж, който е парализиран от кръста надолу, се нуждае от помощ за лечение в чужбина.

Спортистът получава тежка травма, която го обездвижва от кръста надолу. Надежда за лечение му дават от сръбска болница, а сумата от 16 500 евро е непосилна за него и семейството му. 

Oсновият инициатор на щафетата - Виктор Стоянов, е фитнес инструктор, който също е бил състезател по гребане за България. Преди повече от 10 готини, получава тежка травма, която го спира от спорта завинаги. „Каня хората да се включат към инициативата в подкрепа на Илиан, защото просто нека се поставят на негово място, нека си представят как имат желание да се движат, спортуват, да правят нещо пълноценно с живота си, но са възпрепятствани поради подобна травма и не могат да се оправят сами, нека си помагаме”, каза той пред NOVA.

ЗОВ ЗА ПОМОЩ: Национален състезател по гребане има нужда от лечение

„Неговата история ме докосна доста дълбоко, тъй като аз съм пряко свързан с този спорт, имам горе долу същата съдба. От съвсем ранна възраст, гребането стана начин на живот за мен, продължих спортно училище, след това в НСА бях национален отбор на България и виждайки неговата история, нямаше как да остана безучастен и равнодушен”, допълни Стоянов.

Благотворителната щафета ще се провежда във фитнеса на търговския център на Слатина. Инициативата е подкрепена от Община Нови Искър.

Ако желаете да помогнете на Илиан, можете да го направите като преведете средства по следната сметка:

Дарителска сметка

IBAN: BG70FINV91501317447434

Титуляр: ИЛИАН ГЕОРГИЕВ МЛАДЕНОВ

За повече информация вижте ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.