Хелзинки промени условията за пристигащите от България

Финландия отвори границите си за граждани на държави от ЕС и Шенген. Влизането в страната за хора със статут на постоянно пребиваващи и членовете на техните семейства, за транзитно преминаващи и пътуващи по работа, за командировка или обучение, както и посещенията при близки и вече става без проблеми, съобщава БГНЕС.

Силна буря удари Финландия, над 80 000 домакинства останаха без ток (СНИМКИ)

На финландска територия могат да влизат дипломати, служители на международни организации, военнослужещи и хуманитарни работници при изпълнение на техните задължения, както и държавни представители.

ЗАРАДИ COVID-19: Пътуваме все по-трудно в чужбина

По време на граничните проверки обаче служителите ще изискват по преценка представяне на необходими документи. Допуснатите във Финландия български граждани обаче ще бъдат поставяни под препоръчителна 14-дневна карантина, съобщават местните власти.

При нужда, българските граждани могат да се свържат с посолството на Република България в Хелзинки, в работно време на: (+358 9) 458 4055, (+358 9) 458 4035, а в извънработно време на: (+358) 44 055 0547. 

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.