42-ма бяха задържани при масовия бой

40 феновете на „Левски” бяха осъдени по бързото производство след масово сбиване в агитката на отбора по време на мача с пловдивския „Ботев”. Боят стана между части на враждуващите фракции – „Ултрас Левски” и София - Запад.

Фенове на „Левски” се сбиха по време на мач (ВИДЕО)

След намесата на полицията бяха арестувани 42-ма от феновете. Районният съд в Пловдив обаче издаде 40 осъдителни присъди, а две жени са разпитани и освободени.

„Това беше много добре подготвен сценарий от страна на футболните фенове на „Левски”. На 20-ата минута след старта на срещата започва сбиване в агитката на клуба. Веднага беше разпоредено полицията да се намеси. Благодарение на органите на реда, бяха предотвратени по-големи инциденти”, заяви началникът на „Охранителна полиция” – Пловдив комисар Виктор Празов.

 

 

„На по-голямата част от задържаните в устите им имаше гуми, предназначени за боксов мач, а не за футболен. Това е много показателно за случая”, посочи още той. 

На въпрос защо не са взети превантивни мерки, след като адвокат на фракциите е съобщил за готвени провокации Празов отговори: „Няма такива индикации и постъпила информация”.

43-ма задържани след масово сбиване в агитката на „Левски”

Наказанията на провинилите се са забрана да се посещават мачове за период между 2 и 3 години и общественополезен труд. Няма пострадали служители на реда по време на сблъсъка. 

По стадиона има нанесени щети – изкъртена е част от оградата му, има и изпочупени седалки.

Репортер: Илиян Велков

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.