Градът все още се възстановява от експлозията на 4 август

Израелският премиер Бенямин Нетаняху обвини ливанската групировка „Хизбула” в производство на оръжие, складирано до „бензиностанция” в Бейрут, предупреждавайки за „нова трагедия”, ако тя избухне, предава БГНЕС. 

Ранени и разрушения при нов взрив в Ливан

Във видеоречта си от Йерусалим, излъчена до Общото събрание на ООН в Ню Йорк, Нетаняху представи карта с координати, които според него показват „таен склад за оръжие“ в южното предградие на Бейрут Йнах, крепост на „Хизбула”.

Бейрут все още се възстановява от експлозията на 4 август, когато складиран амониев нитрат експлодира в пристанището, убивайки над 190 души и ранявайки хиляди.

Пламъци обхванаха пристанището в Бейрут (ВИДЕО+СНИМКИ)

Предполагаемият склад за ракети е „на няколко метра от бензиностанция” от едната страна и на 50 метра от „газова компания”.

„Ако това нещо избухне, това ще е нова трагедия”, каза Нетаняху.

Складът на „Хизбула” се намира в близост до международното летище в Бейрут.

„Обръщам се към народа на Ливан - Израел не иска да ви навреди. Но Иран го прави. Иран и „Хизбула” умишлено излагат вас и вашите семейства на сериозна опасност”, заяви Нетаняху.

Второ денонощие издирват признаци на живот под развалините в Бейрут

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.