Заради усложнената обстановка в града ще пристигне здравният министър

11 нови случая на заразени медици в Пловдив само за ден. В пловдивското село Скутаре се намира и първото училище, което изцяло премина на електронна форма на обучение. Няколко преподаватели са дали положителен тест за COVID- 19, а под карантина са деца от три класа.

„Ситуацията е овладяна, категорично към момента нямаме притеснение с оглед легловата база и наличния медицински персонал. Взети са всички мерки, поддържам постоянен контакт с директорите и ръководствата на болничните заведения”, посочи областният управител на Пловдив Дани Каназирева.

Проф. Витанов: 1 на всеки 100 човека у нас в момента е с COVID-19

Тя поясни, че вече шестима от общо 15 преподаватели в училището в Скутаре са с коронавирус. „Това затруднява провеждането на нормалния процес. Затова училището премина на онлайн обучение. От всички 108 обучаващи се само 44 са карантинирани”, обясни тя.

Поради усложнената ситуация с коронавируса се очаква в Пловдив утре да пристигне и здравният министър проф. Костадин Ангелов. С него областният управител ще обсъди организацията в града и областта, както и комуникацията между отделните звена.

Репортер: Илиян Велков

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.