Решено е баровете и ресторантите да работят до 18:00 часа

Италия затваря кината, плувните басейни и фитнес залите от понеделник.  Това е поредната мярка за борба с настъпващата епидемия от коронавирус. Баровете и ресторантите ще трябва да затварят в 18.00 часа.

Удължават извънредното положение във Франция до 16 февруари

Засега магазините и редица други видове търговски обекти остават отворени. По новите правила, повечето ученици от горните класове ще си останат у дома и ще учат онлайн. И днес имаше протести срещу мерките. Демонстрации се проведоха в Неапол и Рим. Властите обаче настояват, че няма друг начин. Днес беше отчетен нов антирекорд. Новите случаи на коронавирус за ден са над 21 000.

"Ние научихме за новите ограничения заедно с всички останали. Не ни дадоха никакво време да се подготвим. Нито пък позволиха на работниците ни да си организират нещата. Сега сме на този протест, но утре ще сме на друг. Ще отидем и на националния протест на 2-ри номври. Не можем да приемем, че нашия сектор е ненужен", каза Валерия Басети, член на сдружението на хотелиерите и ресторантьорите.

"В началото говорехме за болест, която е лечима и се налага затваряне. Осем месеца по-късно вече е различно и сме изправени пред по-голям проблем. Искам да попитам, за 8 месеца защо нямаме план "Б" или "С"? Защо политиците не са го подготвили? Нищо не правят", заяви  Масимо Копола, собственик на бар.

Протести срещу карантината в Полша (ВИДЕО)

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.