"Червените" се изправиха в последен сблъсък от Лига Европа

ЦСКА победи "Рома" с 3:1 в последен сблъсък за двата тима от група A на тазгодишното издание на Лига Европа.

5 минути след началото ЦСКА поведе над Рома на стадион "Васил Левски".  В средата на първото полувреме обаче футболистите на "Рома" изравниха. Тиаго Родригес откри резултата, Томазо Миланезе изравни в 22-ата минута. В 34-тата минута Али Соул отново се разписа за домакините. Нападателят на ЦСКA се оказа точен и в 55-тата минута, когато отбеляза трети гол за "червените".

Двубоят на ст. "Васил Левски" започна с едноминутно мълчание в памет на легендата Паоло Роси, който си отиде от този свят вчера. Веднага след първия съдийски сигнал футболистите на ЦСКА се втурнаха в атака и още в 5-ата минута поведоха в резултата. Центриране на Йомов отдясно бе избито, но топката стигна до Мазику на левия фланг и той върна напражението пред вратата на гостите. Италианците не успяха да се ориентират добре и Санкаре върна към Тиаго Родригес, който с плътен удар по земя прониза стража на Рома за 1:0. Голът бе първи за "червените" в Лига Европа тази есен. 
 
Агресивната игра на ЦСКА продължи и в следващите минути, като най-активен беше Йомов по десния фланг. В 11-ата минута той затрудни максимално защитата на "вълците" с отлично прострелно центриране. Четири минути по-късно Али Соу се отскубна от отбраната на гостите и само предвидливотото излизане на вратаря Боер спаси Рома от втори гол.
 
Изненадващо италианците изравниха с първата си по-сериозна атака в 22-ата минута. Центриране от десния фланг бе овладяно в наказателното поле от Борха Майорал, който пусна към Томазо Миланезе и той отбеляза първия си гол с екипа на Рома - 1:1.
 
Попадението не смути "червените" и те продължиха да търсят пробойните в защитата на съперника. Най-близо до гол бе Тиаго Родригес в 30-ата минута, след като получи пас в дълбочина от Жеферсон, напредна и когато остана очи в очи с вратаря Боер, шутира, но топката мина покрай вратата. 
 
В 34-ата минута обаче Али Соу не показа милост и отново изведе българския тим напред в резултата. Нападателят първо пресира Диавара и го принуди да сбърка, за да отиде топката в краката на Жеферсон. С чудесен пас бразилецът изведе гамбиеца сам срещу стража на Рома и той показа здрави нерви за 2:1. 

На почивката треньорът на Рома Пауло Фонсека пусна в игра опитният Крис Смолинг, за да укрепи защитата, която се пропука на няколко пъти през първата част. Въпреки това началото на второто полувреме отново бе за ЦСКА и още в 48-ата минута Тиаго Родригес се вряза между бранителите и центрира добре почти от аутлинията, но този път "вълците" се справиха. 

Последваха силни минути за гостите и играта се пренесе пред вратата на Бусато. Най-напред Борха Майорал бе изпуснат в центъра на отбраната в 51-ата минута, но стражът на "червените" предвидливо излезе и скъси ъгъла, което му позволи да избие в корнер. Две минути след това Жеферсон се намеси решително във вратарското поле, а в следващата атака Бусато изпревари Борха Майорал.

Българският отбор получи неочакван подърък от Федерико Фацио в 55-ата минута. Той върна нескопосано топката към своя вратар, а дебнещият Али Соу само това чакаше. Открадна топката и хладнокръвно я прати зад гърба на Боер за 3:1.

ЦСКА: 1. Бусато, 26. Антов, 2. Матей, 11. Занев, 30. Йомов, 21. Юга, 3. Жеферсон, 18. Мазику, 20. Тиаго, 13. Санкаре, 22. Соу

РОМА: 63. Боер, 24. Кумбула, 20. Фацио, 5. Жезус, 33. Б. Перес, 62. Миланезе, 42. Диавара, 67. Бамба, 31. К. Перез, 11. Педро, 21. Майорал

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.