От ведомството отговориха на публикация на Съливан в социалните мрежи

Външното министерство на Русия препоръча на посланика на САЩ в страната да си постави руската ваксина срещу коронавируса "Спутник V", предаде ТАСС.

Ведомството отговори чрез Twitter на коледно писмо на Джон Съливан, адресирано до Санта Клаус. Снимка на посланието, написано на ръка, бе публикувана по-рано в акаунта на американската мисия във Facebook. Дипломатът заявява, че през отминаващата година "се е държал много добре, носел е маска, спазвал е дистанция" и моли Санта да му донесе ваксина срещу коронавируса, нов стик за игра на хокей и маратонки за бягане.

Несмотря на все трудности 2020 года, праздничное настроение все-таки присутствует в Посольстве США: кто-то украшает...

Публикувахте от U.S. Embassy Moscow в Вторник, 22 декември 2020 г.

"Скъпи посланико, изпълни ли вече Санта молбата ви за ваксинация? Ако не е, нашият Дядо Мраз има подаръци за вас", написа в Twitter руското външно министерство.

Сред посочените подаръци е и руската ваксина "Спутник V", вече одобрена - както напомня ведомството, и за хора над 60 години. Освен това министерството препоръчва на американския дипломат да обърне внимание на стиковете, произвеждани от фирмата "ЗаряД", с каквито президентът Владимир Путин играе в мачове на руската Нощна хокейна лига.

Руската дипломация е убедена, че Джон Съливан може да получи съвет за нови маратонки от Тина Канделаки, главен продуцент на телевизията "Матч ТВ". Водещата дейно пропагандира здравословния начин на живот, а преди няколко години подари чифт маратонки на московския кмет Сергей Собянин, напомня ТАСС.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.

Източник: БТА