Според здравния министър хуморът в случая бил неуместен

Вълна от реакции, след като първите ваксини срещу COVID-19 стигнаха от София до Пловдив по неочакван начин – в бус за кренвирши, вместо със специализиран транспорт.

Лично здравният министър Костадин Ангелов определи шегите по отношение на логистиката, като неуместни. По подобен начин се превозвали ваксини дори в САЩ, посочи той.

Оказа се, че фирмата за търговия на хранителни продукти не е единствената отзовала се на призива на държавата за помощ при транспортирането на дозите. А бусът те предоставили безвъзмездно. Здравният министър призова и други компании да последват този пример.

Месокомбинат и автомобилен гигант се включват в доставките на ваксини из САЩ

„Не опаковката е важна, а - съдържанието. Изискването да се транспортират ваксините е компанията да осигури нормален температурен режим, който да бъде проследим през целия път. България не е единствената държава, където се случва транспортирането с частни логистични компании. Същото се случва и в САЩ, където частна компания, специализирана в транспорта на риба тон, пренася и помага на правителството за ваксините. Подобен е опитът и в Канада, и в Австралия”, заяви проф. Ангелов.

„Приносът ни е незначителен. Сигурен съм, че всеки български гражданин и всяка българска фирма щеше да направи това, което направихме ние. Просто ние отговорихме първи на исканията и разполагахме с тази техника, вероятно сроковете, в които са взимани тези решения, са изключително кратки и тази организация е налагала бързи решения”, заяви д-р Николай Крушков, представител на компанията.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща