С обвинение е и шофьорът на колата, която политикът удари край Загорско

Окръжната прокуратура в Кърджали е внесла обвинителен акт срещу Лютви Местан и Юсеин Ахмед за причиняване на катастрофа. При нея загина 6-месечното бебе на Ахмед. Челният удар между колите, управлявани от двамата мъже, стана на 14 април 2019 г. на разклона за село Загорско.

Делото за катастрофата с Местан е насрочено за 15 септември

Местан ще отговоря пред съда за това, че не е спрял на знак "Стоп", отнел е предимство при излизането си от отбивка на главния път Маказа - Кърджали, а бащата на загиналото момиченце - за шофиране с превишена скорост и неспазване на пътната маркировка. Според обвинението Ахмед е возил дъщеричката си без колан, в резултат на което по непредпазливост е причинил смъртта й.

Обвиниха бащата на загиналото при катастрофата с Местан бебе

Местан също ще отговаря пред Темида за причиняване смъртта на бебето по непрадпазливост. Прокуратурата е записала, че бившият депутат и партиен лидер, идвайки от път без предимство, на ляв завой, не се съобразил с пътен знак и с приближаващия по пътя с предимство автомобил.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.