В страната тече мащабна кампания за ваксинация

Израелското правителство удължи националната карантина, въведена заради коронавируса. Решението бе взето, след като страната отчете вчера рекордните 10 021 случая на зараза за денонощие. Настоящата карантина, трета по ред, трябваше да приключи в петък. Сега тя е удължена до края на месеца, се казва в съобщение от канцеларията на премиера.

ЕК даде допълнителни препоръки за противодействие на пандемията

Училищата и детските градини са затворени, затворени са и търговските центрове, а заведенията могат да доставят храна само за вкъщи. Хората нямат право да посещават домовете на други хора, които не са част от тяхното семейство. Придвижванията на повече от 1 километър от дома също са ограничени.

Следете нивото на витамин D след ваксиниране срещу COVID-19

В Израел тече ваксинационната кампания срещу коронавируса. В понеделник за един ден бяха ваксинирани 186 000 души, като от тях 114 000 получиха първа доза, а 72 000 - втора доза. Досега в страната са ваксинирани 2,2 милиона души.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУК или iOS (Apple) ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО Е.

Източник: БТА