При трагедията през 2012 г. загинаха осем души

Фалстарт на делото за трагедията в село Бисер, при която загинаха 8 души. На 6 февруари 2012 година се скъса стената на язовир "Иваново", а щетите бяха огромни. Сега, за втори път не беше даден ход на процеса заради нередовно призовани свидетели. Единственият обвиняем е  тогавашният областен управител на Хасково- Ирена Узунова.

Подпомагат с 3,7 млн. лв. наводнените общини

-"Кметът на Харманли и заместник-кметът са били там когато вълната е идвала и не са предупредили хората. Имало е възможност да се изнесат", сподели Тодор Тодоров,наследник на загинал в с. Бисер.

Екоминистърът: Всички язовири в страната са пълни

"Обвинението от самото начало казах, че го приемам като огромно недоразумение и се надявам да не се превърне в съдебна грешка. Задълженията, които съм имала като областен упарвител съм свършила добросъвестно и така, както трябва според законите на Република България", каза пък Ирена Узунова, бивш областен управител на Хасково.

Наводнението се случи на 6 февруари 2012 година, когато се скъса стената на язовир „Иваново” и висока вълна заля селото като причини освен човешките жертви и разрушения на десетки жилищни и стопански имоти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се БЕЗПЛАТНО за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща.