Вечерният полицейски час остава в сила

Френският парламент одобри днес удължаването на здравното извънредно положение в страната до 1 юни. Мярката беше приета с 278 на 193 гласа. Въведеното през март миналата година здравно извънредно положение дава възможност на правителството да налага ограничителни мерки с голям обхват срещу коронавируса, включително действащия вечерен час от 18 ч.

Меркел иска затварянето в Германия да продължи до края на месеца

Новото удължаване на извънредното положение беше силно оспорвано и срещу него гласуваха депутати и от дясната, и от лявата част от политическия спектър.

Учени откриха следи от COVID-19 в прилепи извън Китай

Във Франция се наблюдава увеличаваща се умора от рестрикциите. Все повече ресторантьори призовават да им се разреши отново да отворят заведенията си. За отменяне на ограниченията настояват и ски курортите.

Училищата и детските градини в страната продължават да работят. Всички магазини с изключение на търговските центрове остават отворени.  Вечерният полицейски час остава в сила.

ВСИЧКО ЗА КОРОНАВИРУСА У НАС И ПО СВЕТА ЧЕТЕТЕ ТУК

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Източник: БТА