Собственикът и директорът на клуба твърдят, че не знаели за купона

Организаторите на парти в Белград, на което в събота вечер се събраха над 700 души, бяха поставени под арест за 30 дни, съобщи Танюг. В Сърбия е в сила забрана за масовите събирания и за работата на заведенията след 20 часа поради епидемиологичната обстановка.

Полицията разтури няколко COVID партита в Белград

Под арест са собственикът и директорът на нощния клуб в центъра на Белград, където е било партито. Те са в ареста, за да не окажат влияние на свидетелите, уточни говорителката на Първи основен съд в Белград Бояна Станкович. Двамата отрекоха да са виновни за организирането на забавата. Те заявили, че не са организирали партито, не са присъствали и не знаят кой го е сторил.

Глобиха албански министър с 40 000 евро за парти в ресторант

За неспазване на епидемиологичните правила по време на епидемия те може да бъдат глобени или да получат присъда до три годни затвор. Прокуратурата събира доказателства и ще вземе окончателно решение по случая. Освен другите доказателства, ще бъдат разпитани десетина свидетели.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Абонирайте се за информационния бюлетин на nova.bg ТУК, за да получавате най-важните новини от деня на електронната си поща. БЕЗПЛАТНО е.
Редактор:
Източник: БТА