Трусът е усетен и на остров Бали

Шест души са загинали, един е ранен при силно земетресение в Индонезия. Нанесени са щети на сгради на главния индонезийски остров Ява. Трусът е усетен и на туристическия остров Бали, съобщиха днес местни служители, цитирани от Асошиейтед прес.

Земетресение разлюля Румъния

Жертвите са загинали от свлачища в районите Лумаджанг и Маланг. Някои местни жители са били принудени да напуснат домовете си, но като цяло щетите по сгради са незначителни.

Геофизическият институт на САЩ съобщи, че земетресението с магнитуд 6.0 е регистрирано в 14.00 ч. местно време (7.00 ч. по Гринуич) с епицентър до южните брегове на Ява. Епицентърът на труса е бил на 45 км южно от град Сумберпуконг в района Маланг в Източна Ява, на дълбочина 82 км.


Според директора на индонезийския Център за земетресения и цунами Рахмат Трийоно трусът няма да предизвика цунами. Той обаче предупреди хората да стоят настрана от стръмни скалисти или земни склонове, където могат да възникнат свлачища.

Паднали скали убиха жена и тежко раниха съпруга й, докато са карали мотоциклет в района Ламаджанг, Източна Ява, съобщиха местните власти. На няколко къщи в района са нанесени щети.

Земетресение в Турция

Източник: БТА