Отборът надигра „Нефтохимик” (Бургас)

„Хебър” (Пазарджик) триумфира за първи път в историята си с титлата в мъжкото волейболно първенство на България, съобщава gong.bg.

Водените от Александър Попов волейболисти победиха като гост първенеца за последните четири сезона „Нефтохимик” (Бургас) с 3:1 гейма (21:25, 25:18, 25:20, 25:14) в третия двубой от WINBET Финалната серия и затвори мача с 3:0 победи.

Срещата в зала „Младост” заедно изгледаха кметът на Бургас Димитър Николов, кметът на Пазарджик Тодор Попов, президентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и председателят на Национална волейболна лига Атанас Гаров.

Тимът от Пазарджик загуби първия гейм, но контролираше и доминираше в следващите три части, за да затвори мача за час и 41 минути.

Шампионите от „Нефтохимик” поведоха с 12:6 в първата част. „Хебър” успя да намали изоставането си на 19:23, но „Нефтохимик” стигна до точка за гейма. Сбъркан сервис и атака в аут на Карягин доведоха до 24:21. След атака на Брадли Гънтър в аут бургазлии взеха първия гейм.

Втората част започна равностойно. Тимът, воден от Александър Попов, успя да се откъсне в резултата при 19:12, поддържайки разликата, което им позволи да изравнят геймовете 1:1 след 25:18.

Третият гейм започна с игра точка за точка до 3:3, но след това гостите от Пазарджик поведоха с 8:3. „Нефтохимик” намали разликата на три точки при 15:18, но гостите не изпуснаха инициативата и затвориха частта с 25:20.

В четвъртия гейм „Хебър” вече виждаше шампионската титла и заигра още по-агресивно, което доведе до 10 точки разлика при 23:13. Тимът на Александър Попов успя да вземе гейма с 25:14, с което затвори мача с 3:1 и си осигури златните медали от тазгодишното издание на Суперлигата.

Брадли Гънтър беше най-резултатен за победителите с 22 точки, по 14 точки добавиха Тодор Алексиев и Александър Ляфтов. За домакините Жани Желязков завърши с 15 точки, а с 14 - Денис Карягин.