За това сигнализираха зрители на NOVA

Граждани от  София изразиха опасения от създалия се трафик след  затваряне за ремонт на трамвайното трасе по линията на трамвай номер 5. По техните думи на площад "Възраждане" постоянно има рискови ситуации за пътниците в автобусите и трамваите, които спират на спирката на площада. Те предоставиха на NOVA  видеа, на които се вижда как автомобилите на градския транспорт спират близо един до друг и на слизащите пътници им се налага да маневрират в трафика.

Светофари в София вече са с анти-COVID бутони (СНИМКИ)

„Многократно станах свидетел на няколко случая с предпоставка за инциденти – хора, които слизат и се качват в трамвай номер 8 и 10. Тук е и спирката на автобус номер 10. Има засичане на превозните средства и същевременно се редят и автомобили, което затруднява пресичането на хората, които трябва да избягват трафика”, заяви Марияна Симова, жител на кв. „Възраждане”. По думите на гражданите в района, спирката е твърде тясна и движението е много натоварено.

Светлина предотвратява катастрофи на конфликтно кръстовище в София

Ремонтът на трасето ще продължи две години. „След сигнала и нашите наблюдения още днес ще предложим пред постоянната Комисия по транспорт и безопасност на движението нова организация, която да се направи на спирката. Ще направим всичко възможно приоритет да бъде даден на градския транспорт и спирката да бъде удължена”. Това заяви в ефира на „Здравей, България” Иван Николов от Дирекция „Транспорт” към Столична община.

Повече гледайте във видеото