Сигнал за пожара е подаден около 04:45 часа сутринта

Жена загина, а двама души бяха обгазени при пожар в блок в Пазарджик. Десетки хора бяха евакуирани.

Сигнал за разразилия се огън в 6-етажната сграда е получен в пожарната около 04.45 ч. сутринта. Незабавно към мястото са изпратени дежурните екипи на РСПБЗН-Пазарджик, линейка на „Спешна помощ“ и автопатрул на РУ-Пазарджик.

Пожар изпепели крайбрежен ресторант в Несебър

Пристигайки на мястото, огнеборците установили, че гори апартамент, намиращ се на третия етаж от жилищна кооперация. Огън и дим обхванали и намиращия се над него апартамент.

Започнало незабавно гасене и евакуация на всички хора от този вход на сградата. На мястото били позиционирани 13 огнеборци с четири противопожарни автомобила и автомеханична стълба. Пожарът бил локализиран, а по-късно и потушен напълно. Екип на „Спешна помощ“ е транспортирал мъж на 21 години и 56-годишна жена за преглед в МБАЛ-Пазарджик със съмнения за обгазяване. Малко по-късно те са освободени от лечебното заведение.

Пожар във военния завод „Аркус” край Лясковец (СНИМКИ+ВИДЕО)

В едно от помещенията на апартамент, намиращ се над този, в който е възникнал пожарът, е открито тялото на неговата 43-годишна обитателка. Въпреки опитите на медиците на място да я реанимират, тя е починала.

На местопроизшествието беше извършен оглед от дежурна група на РУ-Пазарджик съвместно с представители на пожарната.