Facebook лансира през 2017 г. Messenger Kids

За да регистрирате свой собствен профил в социалнат амрежа Instagram, трябва да имате навършени поне 13 години. Наскоро стана ясно, че екипът на Марк Зукърбърг разработва версия, която е предназначена за деца между 6 и 12 години.

Проектът на Instagram за деца все още е на много ранен етап, но се поставя въпроса: Ако има тийнейджъри, които заради влиянието на социалните мрежи изпадат в депресия и тревожност, как ще повлияе това на по-малките деца? Концепцията деца да могат да се включват в социалните мрежи не е нещо ново. Именно Facebook лансира през 2017 г. Messenger Kids – приложение, което позволява комуникация на деца с одобрени от техните родители хора. Чрез нея децата имат възможност да общуват в чат или да провеждат видео разговори с одобрен от родителите списък с акаунти. От Facebook обещаха, че приложенията за деца няма да включват реклами и няма да се събират данните на децата-потребители.

През 2019 г. въпреки това компанията беше атакувана, след като стана ясно, че заради пропуск хиляди деца са разговаряли с хора, които не са били одобрени от техните родители. Facebook разреши проблема като отстрани груповите чатове и коригира грешката в платформата, а Messenger Kids все още е достъпен.

В момента компанията планира да разшири кръга на потребителите с по-малки деца чрез своето приложение Instagram. Статистиката показва, че най-голямата група от потребителите на социалната мрежа е на възраст между 13 и 34 години, което представлява 37% от общия брой потребители на Instagram. Компанията все още не е обявила официално разработването на детското приложение, но експерти твърдят, че то е в резултат на голямо търсене.

Вижте повече във видеото.

Всички новини от NOVA NEWS гледайте в канала на телевизията във Vbox7.