Властите обмислят облекчаване на правилата за носене на маски

Германия регистрира най-малък брой нови случаи на коронавирус за денонощие от почти девет месеца и се обмисля възможността за облекчаване на правилата за носене на маски, предаде Асошиейтед прес.

Меркел: Спадът в броя на новозаразените е задоволителен, но пандемията не е отминала

Институтът "Роберт Кох" съобщи днес, че за последните 24 часа са регистрирани 549 новозаразени с COVID-19. За първи път от 21 септември броят на новите случаи е под 1000, макар че показателите за уикенда обикновено са относително ниски заради по-малкото направени и отчетени тестове.

Германия е регистрирала повече от 3,7 милиона случая на коронавирус от началото на пандемията. С отчетените 10 починали от COVID-19 за последните 24 часа общият им броя в страната достигна 89 844 души.

Moderna поиска разрешение от ЕС за употреба на ваксината при деца между 12 и 17 г.

Броят на новозаразените спадна рязко през последните седмици и започнаха дискусии за промени в правилата за носене на маски. Здравният министър Йенс Шпан каза пред медийната група "Функе", че трябва да бъде приложен постепенен подход - първо да отпадне за носенето на маски на открито, а за носенето им на закрито решенията да се взимат "малко по малко" за районите с нисък темп на разпространение на инфекциите и високи показатели на ваксинирани срещу COVID-19.

Източник: БТА