Получавани ли са пари по нечестна схема?

„Нападките срещу мен започнаха след издигането на кандидатурата ми за президент. Тогава започна и полицейската репресия. Изнасят се и лъжливи, манипулативни данни”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” Станислав Недков – Стъки.

Той добавя, че през 2017 г. Българската федерация по ММА получава 31 348 лв., като това е 1,3% от общата сума по програмата. През 2018 г. взимат 34 890 лв., а през 2019 г. федерацията няма финансиране. През 2020 г. сумата е 39 953 лв. или 1,7% от общите средства по програмата. Парите за 5 години били общо 220 хил. лв. Недков изнесе тези данни по повод обвиненията от служебния кабинет за неправомерно получаване на средства.

„В този срок са обхванати над 2500 деца, с които работят инструктори и лектори в 6 града. Те провеждат тренировки и лекции по ММА. В сумите влизат хонорари и наеми. За Федерацията не остава нищо, всичко бива раздадено на младежите”, казва още Недков.

 

 

За 2021 г. финансирането било 118 хил. лв. или 2,3% от средствата по програмата.

„Знаем, че другарят Кутев е завършил университет по кино в Москва. Чрез един такъв скалъпен скандал, той се опитва да измести фокуса на дневния ред, най-вече този с Пламен Узунов”, заяви Недков.

И добави, че федерацията по ММА не е била одобрена по ред програми, по които е кандидатствала. Според него служебният министър на спорта бил в конфликт на интереси, тъй като е и шеф на федерация.

Повече по темата гледайте във видеото