Раздавани ли са пари по съмнителен начин от предишното правителство?

„Прекарах един час в Министерството на спорта и разбрах защо ММА бойците се занимават с политика - защото печелят повече от нея, отколкото от спорт. Станислав Недков ни будалка. Федерацията, която той управлява, е получила над 1 млн. лв.”. Това заяви в студиото на „Здравей, България” говорителят на правителството Антон Кутев.

„Тези 220 хил. лв., за които говори той, са само по програмата за превенция на зависимостите. Не е свършена никаква работа и това е единственият проблем. Отделно федерацията е взимала всяка година по 180 хил. лв. Получавани са средства и по други програми. Начинът, по който са били провеждани тези конкурси, е абсолютно несъстоятелен”, добави Кутев.

Той коментира и участието на дъщеря си в Националния младежки форум.

„Моята дъщеря не е взела стотинка от Министерството на младежта и спорта. Национален младежки форум е участвал по проекти в министерството, но през 2020 г., а моята дъщеря е напуснала тази организация през 2019 г.”, обясни Кутев.

 

 

„Аз искам да попитам кои са хората на Красен Кралев и как са станали негови? Откога в министерството има негови хора? Нормално ли е министър да влезе в министерство и да има свои хора? Какво се е случило с тези, които не са негови?”, попита Кутев. Той обясни, че не е бил на разпити, а е имало обсъждания на програма.

„Крайно време е да скъсаме с този начин на управление. Аз съм се ангажирал с тази държава. Никога няма да имаме финалист на „Тур дьо Франс”, защото федерацията по колоездене получава значително по-малко пари от тази по ММА”, заяви още говорителят на правителството.

Казусът „Спецов”

„Премиерът бе много ясен по темата: към този момент се правят проверки и този човек ще си отиде така, както е дошъл, ако се установят нарушения”, завърши Кутев.

Повече по темата гледайте във видеото