Това коментира зам.-председателят на партията

Движението за права и свободи е най-сигурният партньор, но партията няма да даде нежелана подкрепа. Това заяви в ефира на „Здравей, България” зам.-председателят на ДПС и водач в листите в Благоевград и Стара Загора Халил Летифов. 

„ДПС е с достатъчно ясни приоритети и позиции. Ако нещо липсва на политическия живот, е тази последователност, предвидимост, сигурност. От тази гледна точка Движението за права и свободи е най-сигурният партньор”, каза още той. 

Летифов коментира, че ДПС остава солидарно с позицията на Делян Пеевски след санкциите по Закона „Магнитски”. 

„Веднага след санкциите по „Магнитски” ние обявихме и нашата си позиция. Която, разбира се, е че подкрепяме борбата с корупцията. Винаги сме били на разположение и сме подкрепяли всички институции и действия в тази посока. За да бъдат приети от нас подобни обвинения - очакваме конкретни факти и доказателства. Дотогава оставаме солидарни с позицията г-н Пеевски, такава е и нашата позиция до момента”, добави той.

Зам.-председателят на ДПС отново обясни, че Пеевски е бил част от Движението от гражданската квота. „Не го приемайте като раздалечаване или да се прави отклонение от неговата фигура”, уточни той.

По думите му явлението „анти-ДПС риторика” не е нещо ново, а на сегашните избори било по-силно и предвид санкциите по „Магнитски”.

„ДПС винаги е било под прожекторите и във фокуса. ДПС никога не се е крило от тези неудобни въпроси. Неудобните са в другите политически партии. Не знам да има ситуация, в която първо ДПС да не е било сочено за универсалния виновник”, каза още Летифов.

Като част от своето предизборно гостуване Летифов определи с една дума политическите си опоненти и хора на държавни постове: „Бойко Борисов – ГЕРБ. Румен Радев – пилот, президент. Корнелия Нинова – БСП. Слави Трифонов – ИТН. Иван Гешев – прокурор, главен. Мустафа Карадайъ – лидер. Христо Иванов – „Да, България”. Мая Манолова – „Изправи се! Мутри вън!”, Каракачанов, Марешки, Симеонов – объркани националисти, Делян Пеевски – политик, бизнесмен, Васил Божков – български бизнесмен”.