Броени дни остават до участието на златните ни момичета в Токио

Броени дни остават до участието на златните ни момичета на Олимпийските игри в Токио. От седмица грациите вече са в Япония, където подготовката тече с пълна сили. За топлото посрещане и голямото състезание, разказа в ефира на „Събуди се” президентът на федерацията по художествена гимнастика - Илиана Раева.

Гимнастичките ни получиха специален подарък в Япония (СНИМКИ)

„Посрещнаха ни типично по Японски – много мило, очакваше ни една част от доброволците в 5 часа сутринта с български знамена, надписи и плакати на български. Освен, че трябва да бъдем всички с маски, нямаме право да се доближаваме един до друг. Всеки ден имахме различна изненада и специални подаръци от жителите на града. Имаме огромен фен клуб от почти 400 души”, сподели Раева.

Наближава участието на "златните момичета" в Токио (ВИДЕО)

Според нея причината за толкова голяма група фенове толкова далеч от родината е в дългогодишната традиция в художествената гимнастика у нас.

„Ние бяхме изключително богатство за жителите на града. Те също ни помогнаха, защото предоставиха изключителни удобства за отбора. Момичетата станаха нещо много желано всяка година. Правехме по 20 дни лагери тук, хората ги запознаваха с различни традиции”, каза още Раева.