Другата ни представителка в индивидуалната надпревара - Катрин Тасева, отпадна от битката за медалите

Боряна Калейн си осигури място на финала в индивидуалното състезание по художествена гимнастика на Олимпиадата. Тя се класира на осмо място в квалификациите.

Другата ни представителка в надпреварата - Катрин Тасева, зае 14-ата позиция след четирите ротации днес и отпадна от битката за медалите. След това тя обяви, че слага край на състезателната си кариера, пише gong.bg.

СНИМКИ ВИЖТЕ ТУК

Калейн и Тасева държаха места сред първите десет след третата ротация от квалификациите за олимпийския многобой. Слабо изпълнение на последното съчетание - това с лента, остави Катрин извън финалите. 

Представянето на Калейн в последната ротация също не бе блестящо. Тя събра 19.150 пункта, но натрупаният актив от първите три уреда ѝ позволи да запази място сред първите десет.

Третото съчетание и на двете беше с бухалки, като Калейн направи страхотно съчетание и си заслужи оценка от 26.600. Тасева спечели 24.400 точки след лека неточност, с което се смъкна до десетото място в общото подреждане със 73.450 пункта.

В предишните ротации - съотвено с обръч и топка, Тасева и Калейн също се класираха в топ 10. След първото съчетание Катрин заемаше осмата позиция с 24.450 точки, докато Калейн бе десета с 24.100. При второто си излизане на подиума тя записа 25.800 точки и се изкачи на седмата позиция. Тасева от своя страна допусна лека неточност в играта с топка и получи оценка от 24.600.

ВСИЧКО ЗА ОЛИМПИАДАТА ЧЕТЕТЕ ТУК