6 деца от Враца са със симптоми

Огнище на COVID-19 е било установено на детски лагер в Приморско. Това научи NOVA. 

6 деца от Враца са проявили симптоми на заразата след летен лагер в хотел. За случая потвърдиха от здравното министерство. Собствениците на хотела, в който почивали децата, обясниха, че първият случай бил сред лагерници, които си тръгнали от морето на 26 юли, а последните деца с COVID-19 отпътували на 2 август.

Към днешна дата в хотела има 700 гости, от които 80 лагерници деца. В момента според ръководството  на хотела няма нито един гост със симптоми на COVID-19. Последното изследване на персонала е направено в четвъртък съвместно със РЗИ и резултатите на всички са били отрицателни.

„На 26 юли имахме една заминаваща група. Два дена по-късно се обадиха ръководители, че има две деца, които не са се почувствали добре и са им направили тестове, след което РЗИ-Бургас бяха при нас на проверка. Щателно проверихме всичкия ни персонал, всички работещи и децата, които бяха на територията на хотела. От тях се оказаха две със симптоми и съответно според декларацията, която разписват, бяха взети от родителите си“, това каза собственикът на хотела Десислава Фераджиева.

Над 4% са положителните проби за COVID-19

Служителите на хотела се тестват по три пъти на седмица и от началото на сезона няма нито един с положителен  PCR тест, уверяват от ръководството