Ливанският Червен кръст съобщи, че 20 души са били ранени

На митинг в Бейрут, организиран от шиитските движения "Хизбула" и "Амал" с искане за уволнение на главния следовател по делото за взрива в пристанището миналата година, при стрелба загинаха шестима души, 20 бяха ранени.

Единият човек е загинал от изстрел в главата, а вторият - от изстрел в гърдите, съобщи Мариам Хасан от болница "Сахел" в южните предградия на Бейрут, населени предимно с шиити.

 

Една 24-годишна жена е била улучена в главата от заблуден куршум, докато е била в дома си, добави лекарят.

Протести в Бейрут заради спряното разследване на взрива (ВИДЕО+СНИМКИ)

Държавната Национална информационна агенция съобщи за четвърти смъртен случай в болницата "Расул ал-Азам", също в южните предградия.

Ливанският Червен кръст съобщи, че 20 души са били ранени.

Кореспонденти на АФП в района са чули силна стрелба.

Ливанската телевизия излъчи кадри на мъже, носещи автомати и други оръжия.

Армията съобщи за стрелба и в южните предградия на ливанската столица. "Армията побърза да отцепи района и да се разположи в кварталите му и на входа им. Започнаха патрули, както и издирването на стрелците, за да бъдат задържани", се казва в съобщението.

Най-малко 28 убити и 79 ранени при експлозия на цистерна в Ливан

 

В последващо изявление военните предупредиха, че ще открият огън по всеки, който стреля с бойни патрони, и призоваха цивилните да се евакуират от района.

Министър-председателят Наджиб Микати призова за възстановяване на спокойствието и предупреди срещу опитите за въвличане на Ливан в насилие.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

 
Източник: БГНЕС