Търгът се състоя в Лондон

Волейболната топка Уилсън от филма "Корабокрушенецът" (2000) с двукратния носител на "Оскар" Том Ханкс беше продадена на търг в Лондон, Великобритания, за 230 000 лири, съобщи Би Би Си. Първоначалната оценка на топката беше между 40 000 и 60 000 лири.

Продадоха за рекордна сума диамантени гривни на Мария-Антоанета (ВИДЕО+СНИМКИ)

Във филма "Корабокрушенецът" на Робърт Земекис Уилсън прави компания на персонажа на Том Ханкс, ставайки негов "единствен приятел" и помагайки му да не изгуби разсъдъка си, след като попада на самотен остров. Ролята носи номинация за "Оскар" на Ханкс. Отличието за най-добър актьор впоследствие отива при Ръсел Кроу за "Гладиатор".

Продадоха за рекордна сума репродукция на Мона Лиза

Организаторите на продължаващия аукцион от компания "Проп Стор" предлагат за продан огромна колекция от филмов и телевизионен реквизит, включваща над 1000 лота. Костюм, носен от Уил Феръл във филма "Елф" (2003), беше продаден за 175 000 лири. Сумата е близо 10 пъти по-висока от предварителната оценка.

Британка откри случайно в дома си диамант за 3 млн. долара

Междувременно Уелс онлайн съобщава, че за друг емблематичен филмов артикул - ховърборда на Марти Макфлай от "Завръщане в бъдещето 2", подписан от изпълнителя на ролята Майкъл Дж. Фокс, са платени 375 000 лири. Предварителната оценка на лота беше между 60 000 и 80 000 лири.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА