22-годишен мъж е бил убит от падащ електрически стълб

Две силни земетресения разтърсиха Южен Иран в рамките на един час в неделя, убивайки най-малко един човек и предизвиквайки паника, съобщиха официални източници.

Земетресенията с магнитуд 6,4 и 6,3 по Скалата на Рихтер са станали в провинция Хормозган, съобщи иранският сеизмологичен център.

22-годишен мъж е бил убит от падащ електрически стълб, съобщи по държавната телевизия ръководителят на иранския Червен полумесец Мехди Валипур.

Той заяви, че са изпратени няколко екипа за оценка на щетите.

В южния пристанищен град Бандар Абас, столица на провинция Хормозган, стените на сгради са се напукали, съобщи пред журналисти местният губернатор Азизола Конари.

"Земетресенията продължиха дълго време и изплашиха хората", съобщи държавната телевизия.

Геологическата служба на САЩ (USGS) измери трусовете с магнитуд 6 и 6,3 по Рихтер.

Разположен на ръба на няколко тектонични плочи и пресичан от различни разломни линии, Иран е район със силна сеизмична активност.

Най-малко 20 жертви при силно земетресение в Пакистан (ВИДЕО+СНИМКИ)

Най-смъртоносното земетресение в Иран е с магнитуд 7,4 по Рихтер, което се случва през 1990 г. и убива 40 000 души в северната част на страната.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БГНЕС