Това обяви силовият вицепремиер в кулоарите на парламента

Бойко Рашков не е получил официална покана да остане в редовно правителство. Това заяви служебният министър на вътрешните работи в кулоарите на парламента. „Не съм получавал официално предложение и не зная дали ще получа такова. Ако получа, ще мисля внимателно”, уточни силовият вицепремиер. 

Стефан Янев е получил покана за министър на отбраната

Рашков отказа да коментира думите на главния прокурор Иван Гешев, че имало опит за политически пробив в законността, маскиран под формата за борба с престъпността. „Карате ме да тълкувам на Иван Гешев неясните разсъждения”, лаконичен бе той.

Относно блицконтрола в пленарна зала и въпросите на ДПС, свързани с обвинения в репресия от страна на органите на реда и влизането на МВР в избирателна секция в Хасково, Рашков коментира, че служителите на реда са възмутени от представителите на Движението, които, по думите му, внушавали неверни факти.

Кои са спряганите имена за министри в бъдещия кабинет

„Сега ще систематизирам цялата информация, съотносима за този вид престъпност в нашата страна и ще ѝ дам публичност изцяло, за да спрем абсолютно неоснователните обвинения, че органите на МВР могат да осъществяват репресия”, каза Рашков.

„МВР си върши и изпълнява задълженията както трябва, но това не изнася на някои политически партии в тази зала”, коментира вътрешният министър. Той обеща да направи публични сведенията, дадени пред съдия, във връзка с разследването за строителството на магистрала „Хемус”.

Стефан Янев е получил покана за министър на отбраната

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.