Проливните дъждове продължават вече 15-и ден

Жена загина днес в резултат на свличане на земни маси в испанската северна автономна област Навара, съобщиха властите, предаде Франс прес. Регионът, който граничи с Франция, е засегнат от много лошо време.

Стотици ужилени от скорпиони, подплашени от наводненията в Египет (СНИМКИ)

Жертвата е на 49 години и е загинала в колата си след свлачище в резултат от проливни дъждове, продължаващи вече близо 15 дни, съобщи за АФП говорител на регионалното правителство на Навара.

Наводнение на остров Сардиния отне човешки живот (ВИДЕО+СНИМКИ)

Освен в Навара, проливните дъждове в Страната на баските и в Каталуния, продължаващи вече няколко дни, доведоха до преливане на реки. На места вали и сняг.
В тези региони, граничещи с Франция, националната метеорологична агенция е въвела до неделя най-високото ниво на опасност.

От френската страна на границата, където реките също преливат, френската метеорологична агенция въведе червен код за опасно време в департаментите Пирене атлантик и Ланд.

Бедствено положение в Индия заради тежки наводнения (ВИДЕО)

В Северна Испания днес беше нарушено движението по около 30 пътища. Заради наводнение беше затруднен и достъпът до болницата в Мендаро, в Страната на баските, което стана причина за отмяна на прегледи, съобщиха местните здравни власти.

За да научавате първи новините от България и света, изтеглете новото приложение на NOVA - за Android ТУКiOS (Apple) ТУК и HUAWEI AppGallery ТУК.

Източник: БТА